World360.pl
  • Aktualności
    • Blog dla facetów
    • Zobacz także
  • Biznes i Finanse
  • Dom i Wnętrze
  • Moda
  • Technologia
  • Zdrowie i Uroda
No Result
View All Result
  • Aktualności
    • Blog dla facetów
    • Zobacz także
  • Biznes i Finanse
  • Dom i Wnętrze
  • Moda
  • Technologia
  • Zdrowie i Uroda
No Result
View All Result
World360.pl
No Result
View All Result
Home Biznes i Finanse

Gastronomiczne piece konwekcyjno-parowe – czy warto kupić?

by
in Biznes i Finanse
0
piec
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

W lokalach gastronomicznych można wykorzystywać różne rodzaje sprzętów. Wśród nich dostępne są także piece konwekcyjno-parowe. Piece te są jednak sporym wydatkiem, dlatego wielu restauratorów zastanawia się, czy warto je kupować. Sprawdź zalety i wady pieców konwekcyjno-parowych dla gastronomii!

Do czego służą piece konwekcyjno-parowe?

Urządzenia jak piece konwekcyjno-parowe są przeznaczone do przyrządzania posiłków różnymi technikami z wykorzystaniem gorącego powietrza oraz pary. Pod względem swojego działania przypominają one piekarniki z termoobiegiem, przy czym dodatkowo wyposażone są w funkcję pary, aby zapobiec wysuszaniu się produktów.

Pod kątem działania piece konwekcyjno-parowe, między innymi popularne piece Rational, mogą zaoferować swoim użytkownikom dostęp do szerokiej gamy różnych programów, na przykład są to:

  • gotowanie na parze

  • smażenie

  • grillowanie

  • pieczenie

  • podgrzewanie

  • podtrzymywanie temperatury

Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe to urządzenia zautomatyzowane, które są bardzo proste w obsłudze. Są jednocześnie bardzo bezpieczne dla użytkowników i energooszczędne, dlatego też ich użytkowanie nie jest związane z wysokimi kosztami.

Zalety i wady pieców konwekcyjno-parowych

Ze względu na swój sposób działania oraz zastosowanie piece konwekcyjno-parowe mają zarówno określone zalety, jak i wady. Kiedy warto zdecydować się na ich zakup?

Piece konwekcyjno-parowe – zalety:

  • Szerokie przeznaczenie, na przykład do mięs, warzyw, ciast, co przekłada się na ich wszechstronne zastosowanie.

  • Automatyzacja przygotowywania posiłków – szeroka gama programów do wyboru.

  • Zasilanie elektryczne, dzięki czemu piec nie wymaga podłączenia do gazu.

  • Łatwa obsługa – piece wyposażane są w czytelne ekrany i panele sterowania.

  • Proste czyszczenie – piece dysponują specjalnymi programami, które umożliwiają ich łatwe czyszczenie.

  • Wyśmienite efekty – dzięki piecom tego typu można przyrządzać smaczne i zdrowe dania różnych typów.

Piece konwekcyjno-parowe – wady:

  • Wysoka cena – koszty związane z zakupem urządzeń jak piece konwekcyjno-parowe wynoszą od kilkudziesięciu tysięcy do nawet kilkuset tysięcy złotych.

  • Konieczność regularnego czyszczenia – dzięki temu można zadbać o trwałość urządzenia.

Podsumowanie

Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe, na przykład piece Rational, są bardzo dobrym zakupem do wielu lokali gastronomicznych, na przykład restauracji, firm cateringowych czy domów przyjęć. Warto pomyśleć o takiej inwestycji i zamówić sklep w sprawdzonym sklepie gastronomicznym!

—

HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl

TEL: 32 418-72-55

E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598

ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice

Szukaj w serwisie

No Result
View All Result

Recent News

  • Pogotowie kanalizacyjne – w jakich przypadkach jest niezbędne?
  • Do czego służą etykiety matowe?
  • Czy ubezpieczenie OC jest obowiązkowe?
  • Aktualności
  • Biznes i Finanse
  • Dom i Wnętrze
  • Moda
  • Technologia
  • Zdrowie i Uroda

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Aktualności
    • Blog dla facetów
    • Zobacz także
  • Biznes i Finanse
  • Dom i Wnętrze
  • Moda
  • Technologia
  • Zdrowie i Uroda

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.